Bereid uw huid om de winter tegen te gaan!

Profiteer net zoveel van de winter als van de zomer en geef uw huid de geschikte verzorging… Uw huid goed voorbereiden tegen de kou, zal beletten de glans ervan dof te maken tijdens de winter!

VETTE HUID.

Hoewel dit een huidtype is dat geen warmte en vochtigheid verdraagt tijdens de zomer, is het mogelijk dat zelfs het vetste huidtype uitdroogt tijdens de winter. Gebruik een aangepaste verzorging voor vette huidtypes om huiduitslag te verminderen, uitdroging van de opperhuid te voorkomen en de gebreken te vervagen. PROBEER dagelijks een hydratant te gebruiken die niet occlusief is en exfolieer regelmatig uw huid met een zacht product.

GEMENGDE HUID.

Dit huidtype vertoont verschillende kenmerken die problematisch zijn: een olieachtige zone (de “T” zone), een droge zone (de kaken) en verspreidde roodheden.PROBEER een zachte reiniger te

gebruiken om de gevoeligheid tegen de kou van de winter te verzachten en zorg ervoor dat de droge zones gehydrateerd worden! Om roodheden of vlekken te verminderen, probeer de kaakzones niet te masseren of te wrijven tijdens uw exfoliatie.

NORMALE HUID.

Dit huidtype is lichtjes vet tijdens de zomer en met mate droog tijdens de winter, maar gewoonlijk glad het hele jaar door. Om ze te beschermen en aan haar behoeften te beantwoorden, PROBEER tijdens de zomer een reiniger te gebruiken op basis van gel en een lichte hydratant en tijdens de winter een hydratant rijk aan verzachtende middelen.

DROGE HUID.

Een droge huid verdraagt gewoonlijk heel moeilijk de koude en de droogte tijdens de winter. Omdat de opperhuid een gebrek aan talg heeft, is de huid droog, ruw en gescheurd. Vaak wordt de huid ook dof en pelt. PROBEER een reinigingsmelk met een evenwichtig pH om de huid te reinigen terwijl ze ook bevredigd wordt. Gebruik ook een krachtiger exfoliant om zo weinig mogelijk te pellen. Ideaal zijn de hydratanten rijk aan antioxidanten.

GEVOELIGE HUID.

Een gevoelige huidtype is zeer dun en is vatbaar voor roodheden en ontsteking, kortom dit huidtype irriteert gemakkelijk. Het is soms moeilijk om producten te vinden die bij dit huidtype passen. De beste producten zijn de zachte reinigers en exfoliants, alsook kalmerende hydratanten. PROBEER een reiniger zonder geur met een evenwichtig pH om de irritatie zoveel mogelijk te verminderen. Vermijd het hevig schrobben, zeker in de kaakzones. Maak een kleine patch test vóór gebruik van uw nieuwe verzorgingsproducten.

Clayton Shagall, Promotie november 2012